New Page 1

   

Thursday-Today's Radio Show

Όλοι οι γάτοι είναι μουσικοί-Δύο ώρες μουσικές επιλογές από τον τραγουδοποιό Μιχάλη Κλεάνθη. Κάθε Πέμπτη βράδυ @ 20.00

@ 20.00-Όλοι οι γάτοι είναι μουσικοί

Αναζωογονητικό και ξεδιψαστικό, δροσερό Cocktail, κάθε Πέμπτη βράδυ με το Γιώργο Μαντζάκο.

@ 22.00 Cocktail

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα

Πρόγραμμα

 phpThumb generated thumbnailjpg

 

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ : ΤΟ ΜΠΑΚΑΚΟΚ

Εκδόσεις : Νεφέλη

Πυκνοί καπνοί να κυκλώνουν τον τόπο όλο, και τα λερώματα να τρέχουν μες στις φτέρες. Οι φτέρες να’ναι καφετιές και να μυρίζουν σαν το χαρτί απ’τα παλιά βιβλία και γυρω να’ναι η νύχτα όπως κι εδώ. Γιατί κι εδώ νύχτα είναι πάλι. Κι έξω από τις λέξεις πάλι νύχτα.

Ακούγεται στο δρόμο να περνάει. Εν’αυτοκίνητο περνάει για λίγο κι ύστερα χάνεται. Κι έχω από κάτω μου ανθρώπους πολλούς. Στον αέρα κρέμονται και κοιμούνται.Πέντε πατώματα κρεβάτια, κι εγώ εδώ πάνω μοναχός μου, κοιτάω. Τα πικρά τα τσιγάρα μου κοιτάω και λέω: Λανθάνει ημάς η Πατρίς.

Ύστερα κοιτάω μπροστά μουκαι βλέπω μιά γραμμή.Και λέω. Να πάρω ετούτη τη γραμμή κι όπου με βγάλει. Την παίρνω και ξαναλέω:

Υπάρχει εδώ μια μαύρη γραμμή. Ένα λεπτό ρεύμα αέρα σαν ραμματάκι.Την βλέπω που φεύγει κατά πίσω.Από έρημες γειτονιές περνάει κι από κήπους. Στα σκοτεινά βυρσοδεψία χάνεται και στα τσαγκάρικα. Στις πίσω πόρτες ξαναβγαίνει στα πλυσταριά και στα υπόστεγα.Ήσυχα σκίζει τις εποχές, περνάει μέσα στον ύπνο. Ξανοίγεται στον ύπνο που κοιμούνται ολόκληρες γενιές τσακισμένες.Σηκώνει τα μαξιλάρια τους και και λάμπουν από κάτω τ’ανώφελα τα μυστικά. Φυσάει έξω στους δρόμους και αλλάζουν οι σελίδες. Ολόκληρες σελίδες ιστορίας γυρίζουν γρήγορα. Πόλεμοι , θάνατοι και γιορτές. Μέρες ειρηνικές. Συναλλαγές της αγοράς και του έρωτα – όλη η έντρομη ζωή, στενεύει. Χωράει σ’αυτή την μαύρη την γραμμή. Σε τούτο εδώ το ραμματάκι που έκανε κύκλο και ξανάρχεται. Έρχεται κατά πάνω μου, με βρίσκει. Περνάει από μέσα μου και ξαναβγαίνει. Βγαίνει από το στόμα μου και πέφτει σ’ένα νερό. Ανοίγει και γίνεται τρείς γραμμές. Τρεις γραμμές και μια κόκκινη. Τεντώνεται και με τραβάει. Σκύβω και βλέπω μια σκιά. Κι ύστερα τρεις και άλλη μία. Και λέω: Βλέπω ξανά τ’αρχαία τα ψαροκόκαλα και τις μικρές μου τις παντοφλίτσες. Τις βλέπω εκεί μέσα στα βαθιά και υπόγεια ρεύματα και ξαναλέω: Εκεί είναι τώρα και οι συγγενείς μου.

Νίκος Χουλιαράς, ο Γιαννιώτης που αποτελεί σπουδαίο κεφάλαιο για την τέχνη. Εξαιρετικός ζωγράφος, ποιητής, τραγουδοποιός και πεζογράφος. Διασκεύασε δημοτικά τραγούδια και πήρε και το πρώτο βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Της Λειψίας το 1978 για το καλύτερο σχεδιασμένο βιβλίο στο κόσμο,  Ζωγραφική – Κείμενα.

Το Μπακακόκ αποτελείται από 19 μικρές ιστορίες διαμάντια, μ’αυτά ξαναερωτεύεσαι τις λέξεις και τις εικόνες, γι’αυτό είναι υπέροχο βιβλίο επειδή δύο τέχνες συνομιλούν στις σελίδες του, ο Χουλιαράς ζωγραφίζει γράφοντας ή γράφει ζωγραφίζοντας.

Χορηγίες Επικοινωνίας

"Κάλλιο πέντε και στο χέρι..." από τις 27 Οκτωβρίου στο Από Κοινού Θέατρο

"Κάλλιο πέντε και στο χέρι..."ΑΝΑ-ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣΠρεμιέρα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο θέατρο Από Κοινού Οι πέντε ύποπτοι για την επιτυχία του καλοκαιριού στο θέατρο Από Κοινού: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Άκης…
Readmore
Check In! (Επιτέλους...) Για Δεύτερη χρονιά-Παρασκευή & Σάββατο 21.00

Check In! (Επιτέλους...) Για Δεύτερη χρονιά-Παρασκευή & Σάββατο 21.00

Μετά από μια σεζόν επιτυχίας! Περιπλανήθηκαν αρκετά το καλοκαίρι αλλά.....επανήλθαν!!! Κλυταιμνήστρα, Μήδεια, Ωραία Ελένη, Αντιγόνη επέστρεψαν για Check In! (Επιτέλους...). Για δεύτερη συνεχή σεζόν στο Τόπος Αλλού! Για μας που…
Readmore

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

powered ByGiro.com

P

l

a

y

e

r

  • Login Form

L

o

g

i

n