Φόρτωση ... New Page 1
New Page 1

   

Friday-Today's Radio Show

Κάθε 2η Παρασκευή στις 19.00 το απόγευμα ταξιδεύουμε στο χρόνο της αστείρευτης εμπνευσμένης μουσικής δημιουργίας. Στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Πες το Τραγουδιστά! Με τον Δημήτρη Ντίνο

@ 19.00-Πες το τραγουδιστά

Ακούστε το σταθμό μας μέσω Facebook

Listen to VoiceWebRadio Via Facebook

 

Το Χρονικό Ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου : Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ

Εκδόσεις : Νέα Σύνορα-Λιβάνης

Μετάφραση : Kλαίτη Σωτηριάδου-Μπαράχας

 

 

 

 

 

 

Οι αδελφοί Βικάριο εμφανίστηκαν στις 4.10.Εκείνη την ώρα σέρβιραν μόνο γάλα, αλλά η Κλοτίλδε Αρμέντα τους πούλησε ένα μπουκάλι αγουαρδιέντε απο ζαχαροκάλαμο,όχι μόνο γιατί τους εκτιμούσε,αλλά και για να τους ευχαριστήσει για το μεγάλο κομμάτι του γαμήλιου γλυκού που της είχαν στείλει.Ήπιαν ολόκληρο το μπουκάλι μονορούφι, αλλά ούτε που τους φάνηκε."Ήταν τελείως πεσμένοι" μου είπε η Κλοτίλδε Αρμέντα, "και δεν μπορούσες να τους ταρακουνήσεις με τίποτα".Ύστερα έβγαλαν τα σακκάκια τους, τα κρέμασαν πολύ προσεκτικά στην ράχη της καρέκλας τους και παράγγειλαν άλλη μία μπουκάλα.Ο ξεραμένος ιδρώτας είχε λερώσει τα πουκάμισά τους και τα αξύριστα γένια τους τους έδιναν μια άγρια όψη.Το δεύτερο μπουκάλι το ήπιαν πιο αργά,καθισμένοι,κοιτάζοντας επίμονα το σπίτι της Πλάσιδα Λινέρο στο απέναντι πεζοδρόμιο, που τα παράθυρά του ήταν σκοτεινά.Το μεγαλύτερο, με το μπαλκόνι,ήταν του Σαντιάγο Νασάρ.Ο Πέδρο Βικάριο ρώτησε την Κλοτίλδε Αρμέντα αν είχε δει φως σ'εκείνο το παράθυρο κι εκείνη του απάντησε πως όχι ,αλλά της φάνηκε παράξενο αυτό το ενδιαφέρον.

"Του συνέβη τίποτα ?" ρώτησε

"Τίποτα" απάνησε ο Πέδρο Βικάριο ,"απλά τον γυρεύουμε για να τον σκοτώσουμε"

Η απάντηση ήταν τόσο αυθόρμητη ώστε,στην αρχή, την πέρασε για αστείο όμως παρατήρησε πως οι δίδυμοι κουβαλούσαν δυο χασαπομάχαιρα τυλιγμένα σε πετσέτες της κουζίνας.

"Και μπορώ να μάθω γιατί θέλετε να τον σκοτώσετε τόσο νωρίς?" ρώτησε

"Εκείνος ξέρει το γιατί" απάντησε ο Πέδρο Βικάριο.

Η Κλοτίλδε Αρμέντα τους παρατήρησε σοβαρά.Τους ήξερε τόσο καλά ώστε μπορούσε να τους ξεχωρίσει,ιδιαίτερα απο τότε που ο Πέδρο Βικάριο είχε γυρίσει απο το στρατό.

"Έμοιαζαν με δύο παιδιά" μου είπε.Κι αυτή η σκέψη την τρόμαζε, γιατί πάντα πίστευε πως μόνο τα παιδιά είναι ικανά για όλα.Έτσι ξεμπέρδεψε στα γρήγορα με τα δοχεία με το γάλα και πήγε να ξυπνήσει τον άντρα της για να του διηγηθεί αυτά που συνέβαιναν στο μαγαζί.

Ο Δον Ροχέλιο Νε Λα Φλορ την άκουσε μισοκοιμισμένος

"Μην είσαι χαζή " της είπε, "αυτοί δεν σκοτώνουν κανέναν,πόσο μάλλον έναν λεφτά"

Όταν η Κλοτίλδε Αρμέντα γύρισε στο μαγαζί, οι δίδυμοι κουβέντιαζαν με τον χωροφύλακα Λεάνδρο Πορνόι που είχε πάει να πάρει το γάλα για τον δήμαρχο.Δεν άκουσε τι έλεγαν,αλλά απο τον τρόπο που εκείνος κοίταξε τα μαχαίρια όταν έφευγε,υπέθεσε ότι του είχαν μιλήσει για τις προθέσεις τους.

 

 

Και τώρα περιμένετε δηλαδή να γράψω για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ ή για το συγκεκριμένο βιβλίο?

Χορηγίες Επικοινωνίας

"Κάλλιο πέντε και στο χέρι..." από τις 27 Οκτωβρίου στο Από Κοινού Θέατρο

"Κάλλιο πέντε και στο χέρι..."-ΑΝΑ-ΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Πρεμιέρα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο θέατρο Από Κοινού Οι πέντε ύποπτοι για την επιτυχία του καλοκαιριού στο θέατρο Από Κοινού: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Άκης…
Readmore

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

  • Login Form

L

o

g

i

n