New Page 2
 Φόρτωση ... New Page 1
New Page 1

   

Saturday-Today's Radio Show

Ραδιοφωνική εκπομπή ART MAGAZINO με τον Γιώργο Λιναρίτη & τον Παναγιώτη Πετρόπουλο. Για ό,τι συμβαίνει στη πόλη... θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλίο. Ελάτε να το ξεφυλλίσουμε παρεούλα και να σας δώσουμε προτάσεις, λίγες ώρες πριν πέσει η νύχτα του Σαββατόβραδου!

@ 12.00-Art Magazino

Ελληνικές μουσικές επιλογές με την Μαρία Μανασή

@ 19.00 Σε φόντο κόκκινο

vojd

VOJD

The Outer Ocean

High Roller (2018)
Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 21/02/2018
Τραγούδια για ροκάδες και μεταλάδες μαεστρικά σμιλευμένα στην απλότητα και την αμεσότητά τους

Οι πρώτες ακροάσεις του ντεμπούτου των VOJD και τρίτου ουσιαστικά άλμπουμ των Black Trip με βρήκαν κάπως μαγκωμένο, καθώς η σύγκριση με το "Shadowline" ήταν αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα αυτής σαφώς υπέρ του δεύτερου. Στις επόμενες ακροάσεις κατάφερα ευτυχώς να εκτιμήσω γρήγορα την αξία του "The Outer Ocean", αντιλαμβανόμενος ότι το σχεδόν προ τριετίας έπος αποτελεί ένα άλμπουμ τέτοιας κλάσης που δύσκολα μπορεί να πλησιαστεί από τους δημιουργούς του, αλλά και από τις περισσότερες μπάντες του είδους.

Υφολογικά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, με την κυριότερη να αφορά μία ακόμη μικρή βουτιά σε όρους μουσικής αισθητικής πίσω στον χρόνο, ανάλογη με εκείνες των Blood Ceremony και Jess And The Ancient Ones, σε συνδυασμό με διεύρυνση του μουσικού ορίζοντα. Βάση παραμένει βεβαίως το hard rock των '70s, για πρώτη φορά όμως υπάρχει τόσο έντονο διαφορετικό χρώμα, όπως για παράδειγμα στο "Dream Μachine" από τα blues και στο ομώνυμο του δίσκου από την ψυχεδέλεια . 

Οι μικρές αναφορές στο (proto) metal εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως και κάποιες punk rock αιχμές, μέσα στο σύνολο όμως μοιάζουν πλήρως αφομοιωμένες, με μεγαλύτερη κατάκτηση για την τετράδα πλέον την ξεκάθαρη διαμόρφωση και εδραίωση προσωπικού ήχου. Οι αλλαγές στις τάξεις των Σουηδών έφεραν στις κιθάρες τον Linus Björklund δίπλα στον Peter Stjärnvind, τον Anders Bentell πίσω από τα τύμπανα και τον τραγουδιστή Joseph Tholl να πιάνει το μπάσο, είναι θαυμαστό όμως το γεγονός ότι σε όρους συνοχής δεν παρουσιάζονται απώλειες.

 

Το drumming προσδίδει ανελέητο groove θυσιάζοντας ίσως σε κάποιο βαθμό τις δυναμικές, οι κιθάρες δεν πρόκειται να μείνουν στην ιστορία, αλλά δεν δίνουν ούτε μία περιττή νότα, οι μπασογραμμές είναι ξεκάθαρες και ο μέγας ερμηνευτής μπορεί να μην πιάνει το ταβάνι του "Shadowline", καθώς ακούγεται πιο αιχμηρός, εξακολουθεί όμως να βγάζει ψυχή και μαγκιά που ελάχιστοι μπορούν σήμερα. Το βασικότερο προτέρημα του δίσκου πάντως είναι τα ίδια τα τραγούδια, μαεστρικά σμιλευμένα στην απλότητα και την αμεσότητά τους.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

Χορηγίες Επικοινωνίας

«Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Λουίτζι Πιραντέλλο

«Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Λουίτζι Πιραντέλλο

«Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Λουίτζι Πιραντέλλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων   Η «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου -…
Readmore
Ο Α.Π. στο Σπίτι Μας | Πρεμιέρα 1η Φεβρουαρίου

Ο Α.Π. στο Σπίτι Μας | Πρεμιέρα 1η Φεβρουαρίου

  Σκηνική σύνθεση πέντε διηγημάτων του Α. Παπαδιαμάντη, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου. Από 01/02/18 έως 29/03/18 Κάθε Πέμπτη, στις 21.30, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα Μία θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ανατρέψει…
Readmore

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

  • Login Form

L

o

g

i

n