New Page 2
 Φόρτωση ... New Page 1
New Page 1

   

Sunday-Today's Radio Show

Ελληνική και ξένη μουσική χωρίς ταυτότητα, χωρίς στίγμα και χωρίς όρια.

@ 19.00-Εξ Επαφής

Rock- glam - space and alternative way of feeling music. Get ready. ....fly with Escape Land music choices! !

@ 21.00-Ζώνη Διαφυγής

 

PILLS : CONVENIENCE

LABEL : MEXICAN SUMMER

 

Το Μεγάλο Μήλο (έτσι ονομάζεται αλλιώς η Νέα Υόρκη) ποτέ δεν έπαψε να γεννά πρωτοποριακή μουσική, ποτέ δεν γύρισε την πλάτη του σε σχήματα που μύριζαν μπελάδες και rock n roll! Να μην ξεχνάμε ότι πριν τους Sex Pistols το punk εκεί πρωτοδοκίμασε τις δυνάμεις του κι ας λένε ότι θέλουν τα χαρτιά (βέβαια επειδή θα υπάρξουν ενστάσεις γύρω από αυτό σταματάμε εδώ για να μην ξεφύγουμε).

Οι Pills μας έρχονται από το Brooklyn και στο ντεμπούτο Lp τους με τίτλο Convenience θυμίζουν μουσικά σφουγγάρια που έχουν απορροφήσει όσο νερό μπορούσαν από το δημιουργικό ποτάμι αυτής της πόλης. New Wave, post-punk, avant garde, jazz, πειραματικό ροκ...ουφ έχει κι άλλα ο κατάλογος. Το πρώτο ταρακούνημα έρχεται με το 60 SEC ένα κομμάτι που ουσιαστικά είναι απαγγελία ποιήματος που θυμίζει αμερικανίδα Κατερίνα Γώγου, ενώ το Which Is True είναι μια επανάληψη στο Κατά Patti Smith Ροκ Ευαγγέλιο. H Veronica Torres, μπασσίστρια και τραγουδίστρια, αγριεύει, ερωτεύεται, πονάει, διεκδικεί και δεν κάνει βήμα πίσω, χαρακτηριστική ροκ περσόνα αυτής της πόλης, ακούστε μόνο με προσοχή την ερμηνεία της στο J-E-N-O-V-A και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Απολαύστε φωνητικά και ενορχηστρωτικά τερτίπια στο My Rights και θα νοιώσετε πως αυτό το άλμπουμ αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερα μυστικά ύστερα από κάθε ακρόαση. Η φωνή της Torres δίνει ψυχή στις έτσι κι αλλιώς αξιόλογες συνθέσεις του Andrew Spaulding αλλά το σχήμα δείχνει να ξέρει και που πατάει και  διαθέτει την κατάλληλη αυτοπεποίθηση ώστε να μην παραχωρήσει σπιθαμή από το έδαφος που κατέκτησε. Άλλο ένα σημαντικό ατού έρχεται να προστεθεί με το σαξόφωνο του Benjamin Jaffe που μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 80 σ'ενα jazz και avant garde στέκι που έχει κλείσει τραπέζι για τους Sonic Youth, τους Romeo Void και τον Sun Ra.

Το πόσο όμορφα μπορούν να μπερδευτούν διαφορετικά μουσικά είδη με την φωνή Torres να εκτελεί χρέη επιλοχία φαίνεται στα Love & Other Liquids και Medicine (στο δεύτερο ειδικά η κιθάρα του Jonathan Campollo κυριολεκτικά καλπάζει). Κάποιες αδυναμίες βρίσκει κανείς και προφανώς αυτό συμβαίνει επειδή οι φίλοι μας ακόμα ψάχνονται αλλά αυτό που μένει είναι πως η τετράδα μας υπόσχεται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το μέλλον.

Τελευταία στάση μας οι στίχοι, κοινωνικοί προβληματισμοί μέχρι και ερωτικός πόλεμος, όρεξη να έχει κανείς γιατί κι εκεί τα καταφέρνουν καλά. Από τα πιο ενδιαφέροντα ντεμπούτα της χρονιάς, αναμένουμε πως και πως την συνέχεια.

Για λεπτομερέστερη ακρόαση στον παρακάτω σύνδεσμο

https://pill.bandcamp.com/album/convenience

 

 

 

Χορηγίες Επικοινωνίας

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου-Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή, 26 Αυγούστου 05:30 -11:30 Διάνοιξη μονοπατιών - Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσού 10:00 - 12:00 Μαθήματα κατάδυσης για παιδιά, Roberto Calich, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Εικαστικά Δρώμενα 10:00-13:00 / 18:00-20:00 Έκθεση…
Readmore
  • Login Form

L

o

g

i

n