• Collect the best of memories

  • Share your love

  • with friends and family

  • Merry Christmas-Let's Welcome the New Year

  • VoiceWebRadio

Monday-Today's Radio Show

Ροκ επιλογές από τη «Μαγική Αυλή» και το Γιώργο, στο ραδιόφωνο που ποτέ δεν κοιμάται.

@ 18.30 Μαγική Αυλή

Μουσικές επιλογές από τον Moodytimes Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 20.00

@ 20.00-Στη σπηλιά του Σώγιερ

Η αλήθεια είναι ότι εμείς στο Art Magazino αγαπάμε την Αθηναϊκή Σκηνή, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι της είναι φίλοι μας αλλά γιατί αυτός ο χώρος είναι τόσο ζεστός και φιλόξενος και εύπλαστος. Χωρίς σκηνικά, σε μεταφέρει όπου και το έργο που θα παρακολουθήσεις. Από τη Βαλένθια, στην Αθήνα και στην Πλάκα, από τη κλασική εποχή στο μεσαίωνα μέχρι τον μεσοπόλεμο.
Αντικειμενικά μιλώντας, μπαίνοντας στο θέατρο μεταφέρεσαι αυτόματα σε μια αυλή στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Εξαιρετική είναι η ιδέα της Αλεξάνδρας Βουτζουράκη κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κοινού, να συνυπάρχουν οι ηθοποιοί μαζί με τους θεατές. Οι ηθοποιοί να ξεκινούν να παίζουν τους ρόλους τους και αναπόφευκτα να σε μεταφέρουν σε εκείνη την εποχή.
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης Ιωάννα Αγγελίδη και Διογένης Τριανταφυλλίδης είναι καθόλα εξαιρετικοί και καθηλωτικοί από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως και ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου και ο συγκαταβατικός στο ρόλο του Γιώργος Τσουρουνάκης. Το δε πιο όμορφο και συγκινητικό απ’όλα είναι πως τους πλαισιώνουν μαθήτριες της σχολής της Αθηναϊκής Σκηνής Κάλβου – Καλαμπόκη. Θυμίζουν τον χορό στις αρχαίες τραγωδίες. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά απίστευτα και τόσο μα τόσο πολύ ταλαντούχα! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συντελεστές για τη δυνατότητα που δίνουν σε αυτά τα παιδιά!
Το θέμα της παράστασης είναι κυρίως και με απλά λόγια το κουτσομπολιό και όχι μόνο, είναι αυτό που ονομάζουμε στις μέρες μας μπούλινγκ και τις συνέπειες του. Και ναι είναι επίκαιρο, μακάρι να μην ήταν επίκαιρο.
Οφείλω να πω πως από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κρατήσω τα δάκρυα μου από τη συγκίνηση - και δεν είμαι από τους ανθρώπους που κλαίνε εύκολα – και με κορύφωση τη τελευταία σκηνοθετική πινελιά, και τον υπέροχο συμβολισμό της.
Συγχαρητήρια σε κάθε μία και έναν ξεχωριστά και σε όλους μαζί τους συντελεστές μα κυρίως στην Αλεξάνδρα Βουτζουράκη για την υπέροχη και ευρηματική σκηνοθεσία της!
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Είναι από τις παραστάσεις που φεύγεις γεμάτος, πλήρης και με ένα χαμόγελο. Γεμάτος από τέχνη σε ένα χώρο που πλημμυρίζει από ταλέντο!

Παναγιώτης Πετρόπουλος, Art Magazino

i geitonisses

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ του Παντελή Χορν
Από 5 Νοεμβρίου 2016 στην Αθηναϊκή Σκηνή

«Οι γειτόνισσες», η καλύτερη ηθογραφία του Παντελή Χορν που παρέμεινε χαμένη για 70 ολόκληρα χρόνια, ανεβαίνει τον φετινό Νοέμβριο, για πρώτη φορά στο σύγχρονο θέατρο, στην Αθηναϊκή Σκηνή των Κάλβου - Καλαμπόκη. Σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Το δράμα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1924 από τον θίασο της Κυβέλης με την ίδια την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, τόσο εμπορική όσο και καλλιτεχνική, με κριτικούς σαν τον Άλκη Θρύλο και τον Ξενόπουλο να το χαρακτηρίζουν ως το «μόνο γνήσιο ελληνικό έργο» και «το καλύτερο μέχρι στιγμής έργο του συγγραφέα». Το χειρόγραφο του έργου θεωρούνταν χαμένο για πολλές δεκαετίες ώσπου η ερευνήτρια Έφη Βαφειάδου το εντόπισε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και το δημοσίευσε μαζί και με άλλα λανθάνοντα έργα του συγγραφέα.

Φέτος το χειμώνα οι «Γειτόνισσες» θα ζωντανέψουν ξανά στην περιοχή μάλιστα που εκτυλίσσεται η υπόθεσή τους, στην Πλάκα.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία του Αλέξη, ενός μπογιατζή που κάποτε ήθελε να γίνει ζωγράφος και της συμβίας του, της Μέλπως. Την είχε συναντήσει σε κάποιο καφέ σαντάν, είχαν ερωτευθεί και εκείνη άλλαξε ζωή για χάρη του. Ζουν ευτυχισμένοι αν και ανύπαντροι με τα δύο τους παιδιά. Οι γειτόνισσες όμως κατατρώνε την ευτυχία τους με την κακογλωσσιά τους. Ένας νεαρός γιατρός θα ξυπνήσει την ζήλια του Αλέξη ενώ το παρελθόν της Μέλπως, με την μορφή του πρώην εραστή της και προαγωγού της Αλέκου, θα σημάνει τον τραγικό επίλογο του έργου. Η κοινωνία με την αυστηρή ηθική της και τους υποκριτικούς κανόνες της, το κουτσομπολιό που δεν γνωρίζει θύτες και θύματα είναι το θέμα του έργου, ένα θέμα που ο Χορν χειρίζεται πολύ τολμηρά για τα δεδομένα της εποχής του.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία/ Διασκευή: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Μουσική/ Μουσική διδασκαλία: Βάιος Πράπας,
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Τσούτση.
Video/ Φωτογραφίες: Μιχαήλ Μαυρομούστακος,
Σκηνικά/ Κοστούμια: F n' F,
Δημόσιες σχέσεις/ Επικοινωνία: Αγλαϊα Παγώνα
Παραγωγή: Αθηναϊκή Σκηνή

Διανομή: Ιωάννα Αγγελίδη (Μέλπω), Διογένης Τριανταφυλλίδης (Αλέξης), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Αλέκος), Γιώργος Τσουρουνάκης (Γιατρός), Υρώ Γιολδάση (Φανή), Κατερίνα Γωνιανάκη - Καλογεροπούλου (Κατίνα), Ντίνα Κούκου (Νάσια), Ανδρονίκη Μανουρά (Σοφία), Έφη Πρέκα (Θωμαή), Σοφία Ρούβα (Ερατώ), Άννα Σαββόγλου (Γιωργία), Λυδία Σγουράκη (Μαρίνα), Νίνα Τουμαζάτου (Παγώνα), Αναστασία Τσούτση (Τασία), Κατερίνα Χρήστου (Ελένη)

Στην παράσταση συμμετέχουν και σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Κάλβου - Καλαμπόκη ''Αθηναϊκή Σκηνή''

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 (εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)
Εισιτήρια κανονικά, μειωμένα (Άνεργοι, πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α., άνω των 65 και φοιτητές), δεκτές ατέλειες, ειδικές τιμές για ομαδικά.


Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη»
Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13, έξω από το μετρό Ακρόπολης.
Πληροφορίες- κρατήσεις 2109222300.

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

Χορηγίες Επικοινωνίας

  • Login Form

L

o

g

i

n