New Page 1

 

Monday-Today's Radio Show

Ροκ επιλογές από τη «Μαγική Αυλή» και το Γιώργο, στο ραδιόφωνο που ποτέ δεν κοιμάται.

@ 18.30 Μαγική Αυλή

Μουσικές επιλογές από τον Moodytimes Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 20.00

@ 20.00-Στη σπηλιά του Σώγιερ

Chuck Prophet : Bobby Fuller Died For Your Sins

Label : Yep Roc Records

Το χουμε ξαναγράψει πως το rock n roll λατρεύει τους Μεσσίες. Από Jimi Hendrix μέχρι Kurt Cobain και από Janis Joplin μέχρι Elliott Smith. Εμείς οι "αμαρτωλοί" ακροατές που τους θεοποιήσαμε και τους προσκυνούμε κάθε τρεις και λίγο βρίσκουμε την "κάθαρση" και τη "συγχώρεση" στα αυλάκια του βινυλίου ή στο cd. Ο Bobby Fuller δεν κατάφερε να γίνει τόσο διάσημος όσο οι προαναφερθέντες -αν και έγραψε ένα τραγούδι ακρογωνιαίο λίθο για την garage rock, το I Faught The Law- αλλά ο Chuck Prophet θεώρησε πως του άξιζε μία αναφορά. Δωδέκατο προσωπικό άλμπουμ για τον φίλο μας ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Από τις πρώτες κιόλας νότες αυτή η χαρακτηριστική εναλλακτική rock-country μελωδία γεμίζει τη ψυχή μας και μας καθησυχάζει βεβαιώνοντάς μας πως μόλις έχει ξεκινήσει άλλη μια συναρπαστική μουσική περιπέτεια.

Το αλά Byrds ξεκίνημα του πρώτου τραγουδιού (ίδιος τίτλος με αυτόν του άλμπουμ) μας χαρίζει ένα νοσταλγικό φλασμπακ στη δεκαετία του εξήντα και στις μέρες των Green On Red. Tα ύπουλα riffs του Your Skin σ'αρπάζουν και σε ταρακουνούν τόσο δυνατά έτσι ώστε να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Η μπαλάντα Open Up Your Heart όσο εύπεπτη μοιάζει με τις πρώτες δύο ακροάσεις άλλο τόσο εθιστική γίνεται με τις επόμενες, πράγμα που φανερώνει γιατί ο Chuck είναι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς των τελευταίων τριάντα χρόνων. Ποιός θα αντέξει και δε θα υποκύψει στην κιθαριστική γοητεία ενός Counting Out In Code ή ενός απόλυτα ταξιδιάρικου με άγνωστο προόρισμό Killing Machine ;

Ένα pop rock ανάθεμα για τη χρονιά που πέρασε και θέρισε με τις τόσες απώλειες αγαπημένων καλλιτεχνών είναι το Bad Year For Rock N' Roll, ο Chuck δε θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος. To Jesus Was A Social Drinker είναι από τα τραγούδια που λατρεύουμε να ακούμε ξανά και ξανά για τους αιχμηρούς στίχους του καθώς και για τις Beach Boys φωνητικές αρμονίες του..απλά ο τύπος είναι άφταστος!

Το κομμάτι που είναι αφιερωμένο στον Alan Vega με τίτλο In The Mausoleum εκτός του καταπληκτικού riff δίνει την αίσθηση πως ο ίδιος ο Alan Vega έχει κάνει την εμφάνισή του στο στούντιο και συμμετέχει χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι. Στο Rider On The Train ξαναβρίσκουμε τους Byrds αλλά αυτή τη φορά παρέα με τον Jackson Browne, ενώ ο Steve Earl ηγείται μιας Southern μπάντας στο  If I Was Connie Britton. Μια κλεφτή ματιά σε ψυχεδελοποπ Rolling Stones πέφτει στο Post-War Cinematic Dead Man Blues ενώ το We Got Up and Played είναι από τα καλύτερα τραγούδια για να κλείσει encore συναυλίας κρατώντας αναπτήρα στο ένα χέρι κι ένα μπουκάλι Jack Daniels στο άλλο!

Το άλμπουμ θα τελειώσει με ένα κοινωνικο γροθοκόπημα που αφορά τις "κατά λάθος" δολοφονίες αθώων από αστυνομικά πυρά, και δεν συνέβησαν και λίγες τα τεέυταία χρόνια στις ΗΠΑ, το Alex Nieto είναι σίγουρα ένα τραγούδι που πολύ θα ήθελε να έχει γράψει ο Neil Young αν και το ύφος θυμίζει πιο πολύ αυτό του Steve Wynn.

Ήδη έγραψα πολλά αλλά ενθουσιασμός είναι αυτός κι άντε να τον κάνεις ζάφτι. Αρχές του Μάρτη είμαστε ακόμα αλλά δε θα διστάσω να κάνω τη πρόβλεψη ότι το Bobby Fuller Died For Your Sins θα είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμς για το 2017.

Για την ακρόαση στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=bzyWzjSSJro&list=PL1mWZQ4JL5vrDMGVDmXmpr1B8uAfs9Wx8

 Moodytimes

Χορηγίες Επικοινωνίας

  • Login Form

L

o

g

i

n