New Page 1

 

Friday-Today's Radio Show

Ελληνικές μουσικές επιλογές με την Μαρία Μανασή

@ 22.00 Σε φόντο κόκκινο

Ακούστε το σταθμό μας μέσω Facebook

Listen to VoiceWebRadio Via Facebook

JoshRouseLoveInTheModernAge COVER 350x350

Josh Rouse : Love In The Modern Age (2018)

Label : Yep Roc Records

Έκλεισε κι αυτός μία εικοσαετία στα μουσικά πράγματα, έβγαλε μερικά εκπληκτικά άλμπουμς (1972, Under Cold Blue Stars, Nashville), ταξίδεψε, πειραματίστηκε, μπερδεύτηκε και θέλησε να θεραπευτεί μέσα από την τέχνη του.

Τώρα επιστρέφει με κάτι που προκαλεί ορισμένα ξινισμένα μούτρα να αρχίσουν τις ισοπεδώσεις και τις κατεδαφίσεις. Ξέρετε...η συνομοταξία των "φτάνει πια με το παρελθόν", "έλεος με τη δεκαετία του 80", "δεν έχει τι να πει και γυρίζει πίσω". Σαφώς όταν η νοσταλγία, και η τέχνη δεν αποτελεί εξαίρεση, αγγίξει τα όρια της νεκροφιλίας τότε το πράγμα κουράζει και απωθεί, αλλά ο Josh Rouse δεν είναι τέτοια περίπτωση. Άλλωστε ας μην ξεχνούν οι "ειδικοί" και οι λάτρεις του "περιθωριακού" ότι οι δικοί τους αγαπημένοι καλλιτέχνες βουτάνε στο παρελθόν για να βρουν την ουσία, όλες οι γενιές το έκαναν από αυτή του Elvis μέχρι αυτή των King Gizzard And The Lizard Wizard. Γελάστε ειρωνικά μπροστά σε όλους όσους ακούνε Drake ή Kendrick Lamar και νομίζουν ότι πάτησαν στη Σελήνη και μετά δώστε τους και ορισμένους δίσκους του Gil Scott Heron και των Public Enemy.

Το Love In The Modern Age είναι ένα άλμπουμ που στάζει δεκαετία 80, αλλά η μαεστρία του δημιουργού του κρύβεται αλλού, πρώτα στην ενορχήστρωση όπου εκεί βγάζει συνέχεια άσσους από το μανίκι του και λαγούς από το καπέλο του και μπορεί να μετατρέψει κάτι που μοιάζει με italo-disco και Moroder σε ένα άκρως ψαγμένο ποπ τραγούδι όπως το Salton Sea. Και δεύτερον στους στίχους όπου σε κάνει να προσπερνάς (όχι αδιάφορα βέβαια) μια μελωδία σε στυλ Prefab Sprout και Everything But The Girl και να συγκεντρώνεσαι σε μια ιστορία που θα μπορούσε να διηγηθεί ο μέγας Paul Simon. Το δε ομώνυμο τραγούδι θα μπορούσε να είναι μια χαλαρή αλλά υπέροχη στιγμή από την δημιουργική ζωή του David Sylvian. Το Businessman που θυμίζει Blue Nile θα μπορούσε να χαρακτιριστεί αδύναμη στιγμή με την πρώτη ακρόαση αλλά μετά από μερικές επαναλήψεις καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα δυνατό σαρκαστικό χαστούκι στη "φιλοσοφία ζωής" που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 80. Ο Rouse δεν ηχογράφησε ένα άλμπουμ φόρο τιμής για εκείνα τα χρόνια, στην ουσία έκανε μία έρευνα, ένα δικό του ντοκιμαντέρ. Το Women And The Wind θα ήθελαν σαν τρελοί να το έχουν γράψει οι Blur της καλής περιόδου, και το Tropic Moon αναρωτιέσαι μήπως πέρασε στα αζήτητα των Crowded House.

To I'm Your Man όσο αραχνιασμένο ακούγεται άλλο τόσο σύγχρονο είναι, μη ρωτάτε "πως" το μυστικό μόνο ένας το γνωρίζει. Το Hugs And Kisses είναι μια μουσική κουβεντούλα ανάμεσα στους New Order και στους Style Council.

Αν όντως η δεκαετία του 80 δεν σας λέει τίποτα όσον αφορά τη μουσική τότε γυρίζετε την πλάτη, αν έχετε μεράκι να ψάξετε και να ανακαλύψετε πράγματα και ήχους που μέχρι πρόσφατα αγνοούσατε ιδού μια καλή ευκαιρία για να το πράξετε, αν είστε ρομαντικοί νοσταλγοί και όχι κολλημένοι δεινόσαυροι μπορεί και να συγκινηθείτε.

Παρακάτω λεπτομερείς ακροάσεις

https://joshrouse.bandcamp.com/album/love-in-the-modern-age

Moodytimes

 

 

Χορηγίες Επικοινωνίας

  • Login Form

L

o

g

i

n