Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

New Page 1

  

      TUNEIN logo           

 

 

Moon Duo : Stars Are The Light (2019)

Label : Sacred Bones

 

Ripley Johnson και Sanae Yamada, το δίδυμο ξαναχτυπά κι αυτή τη φορά κρύβει άσσους. Έβδομο κατά σειρά άλμπουμ για τους φίλους μας και το όνειρο συνεχίζεται. Οι Moon Duo εξακολουθούν να είναι ψυχεδελικοί, ψυχεδελικοί με το σημερινό μουσικό λεξιλόγιο βέβαια, αλλά στη συγκεκριμένη δουλειά τους αποφασίζουν να φλερτάρουν λιγάκι παραπάνω με το ρυθμό και τη χορευτική μουσική.

Πριν πιάσει κρίση πανικού κάποιον,α που μόλις τελείωσε την πρώτη παράγραφο να ξεκαθαρίσω κάτι, όχι το Stars Are The Light δεν είναι χορευτικό άλμπουμ, δημιουργεί απλώς μια έντονη psych-groove αίσθηση αλλά και πάλι από πότε το να χορεύεις θεωρείται έγκλημα; Ούτε τα πολύχρωμα κιθαριστικά παραγγέλματα εξαφανίστηκαν, ούτε οι space rock διαδρομές έμειναν στη μέση, ούτε οι krautrock κλεφτές ματιές σταμάτησαν, απλώς ο ήχος γίνεται λίγο πιο γλυκός αλλά παραμένει πολύ ευχάριστος στο αυτί και στη ψυχή.

Αν το Flying δεν είναι ένα κομμάτι οδηγός για νυχτερινές ονειρικές βόλτες στη Χώρα Των Θαυμάτων τότε ποιό είναι; Στο Stars Are The Light νομίζεις πως οι AIR μαζί με τους Mercury Rev έχουν πειράξει στα όρια της τρέλας κάποια ανέκδοτη σύνθεση του μεγάλου Gene Clark ενώ το Fall In Your Love με το νωχελικό beat του ταράζει τόσο ευχάριστα το μυαλό σου που σε ρίχνει ανάσκελα και σε αφήνει να χαμογελάς για λόγο που ούτε κι εσύ ο ίδιος καλά καλά δεν ξέρεις, με τέτοια τραγούδια μεθάς δεν ψάχνεις το πως και το γιατί.

Αν οι NEU ή οι Tangerine Dream αποφάσιζαν να συνεργαστούν και να βγάλουν ένα επτάιντσο για τις πίστες δε θα μαστόρευαν κάτι σαν το The World And The Sun; Το Lost Heads ήταν ο καταλληλότερος τίτλος που θα μπορούσε να έχει ένα space-groove τραγούδι από το στόμα μιας ομάδας Σειρήνων που δεν μπορεί να σταματήσει κανένα κερί στ'αυτιά, ο Οδυσσέας χάνει το μυαλό του και η Ιθάκη αποτελεί παρελθόν. Krautrock, psych, lounge και post punk συνυπάρχουν αρμονικότατα στο Eternal Shore και στο Eye 2 Eye οι Porcupine Tree δοκιμάζουν κιθαριστικό fuzz αλά Jesus And Mary Chain.

Συμπέρασμα στην περίπτωση των Moon Duo, ο Τολμών Νικά κι εμείς χαιρόμαστε τα λάφυρα αυτής της νίκης μαζί τους.

Περισσότερες ακροάσεις παρακάτω

https://moonduo.bandcamp.com/album/stars-are-the-light-2

 

 

  • Login Form

L

o

g

i

n