Dead Feathers : All Is Lost (2019)

Label :  Ripple Music

 

Η παρέα από το Σικάγο διαθέτει δύο στοιχεία που κάνουν πολύ ενδιαφέρον το άλμπουμ της. Πρώτον, μια τραγουδίστρια με πολλές δυνατότητες που δεν κάνει καθόλου κατάχρηση στις όποιες ακροβασίες της φωνής της και δεύτερον, πολύ σεβασμό για τα είδη με τα οποία καταπιάνεται.

Οι Dead Feathers δεν παίζουν κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει αλλά τολμούν να φτάσουν στα άκρα και τα καταφέρνουν ακριβώς γιατί όπως προανέφερα σέβονται. Η βασική αισθητική είναι ψυχεδελική, όταν η Marissa Allen τραγουδάει νομίζεις ότι κάνει επίκληση σε κάποιες παράξενες πολύχρωμες θεότητες από τα δάση της δεκαετίας του 60. Κάποια από τα κιθαριστικά riffs έρχονται κατευθείαν από τον πλανήτη των Hawkwind αλλά μπορούν το ίδιο εύκολα να κάνουν και Grateful Dead περιπλανήσεις.

Αλλά η αληθινή μαγκιά του σχήματος κρύβεται αλλού, στο ότι δηλαδή δε διστάζουν να αγκαλιάσουν τους Sabbath, τους Blue Cheer και άλλα acid rock ιερά τέρατα και να τους φτάσουν ακόμα και σε doom δρόμους. Όχι μην τρομάζεται οι Dead Feathers δεν ουρλιάζουν άσκοπα, απλά υπάρχουν στιγμές που οι κιθάρες λειτουργουν σαν πανίσχυρα άρματα και ισοπεδώνουν τα πάντα, έχουνν όμως τον απόλυτο έλεγχο και δεν φαντάζουν υπερβολικοί και δήθεν ούτε για μια στιγμή.

Πάρτε παράδειγμα το Horse And Sands, οποιοδήποτε άλλο stoner γκρουπάκι θα μας είχε μουρλάνει στα σόλα και στο τέλος θα μπέρδευε άσχημα τα hard rock και heavy πρότυπα του με αποτέλεσμα να είχαμε ακόμα ένα άγευστο και αδιάφορο πιάτο σαν αυτά που μας σερβίρει εδώ και καιρό το είδος. Να όμως που οι κιθάρες του Tony Wold και του Tim Snyder σε συνδυασμό με τα φωνητικά της Allen κρατούν υπέροχες ισορροπίες όπως στα At The Edge, With Me και All Is Lost, τιμή και δόξα στο acid rock της δεκαετίας του 70 και στην bluesy ψυχεδέλεια.

Με το συγκεκριμένο άλμπουμ τα κιθαριστικά space και Heavy ταξίδια προσφέρονται απλόχερα μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Περισσότερες ακροάσεις παρακάτω

https://ripplemusic.bandcamp.com/album/all-is-lost

 

Hazemaze : Hymns Of The Damned (2019)

Label : Ripple Music

 

Οι Hazemaze αλλού κινήσανε γι αλλού κι αλλού η ζωή τους πήγε. Το όνειρο του τρίου από την Σουηδία ήταν να γίνει άλλη μία ψυχεδελογκαραζ μπάντα από τις τόσες πολλές που δόξασαν την Σκανδιναβική χώρα. Να όμως που η γνωριμία με το acid rock, το stoner, το doom και την βαριά ψυχεδέλεια στα όρια της τρέλας τους έδειξαν έναν διαφορετικό δρόμο. Πόσα από τα νέα metal συγκροτήματα δεν θα ήθελαν να γράψουν μια κομματάρα σαν το Shadow In The Night αλλά θα το κατέστρεφαν με τα φωνητικά; Οι Hazemaze κάνουν ακριβώς ότι και οι Dead Feathers...σέβονται! Τα κιθαριστικά κόλπα του Iommi είναι εκεί και καθοδηγούν αλλά από εκεί και πέρα τα παιδιά δεν διστάζουν να βάλουν στοιχεία grunge και psych σε γενναίες δόσεις.

Στο Morbid Lust θα έλεγες ότι καλεσμένοι είναι οι Blue Oyster Cult με λίγο LSD παραπάνω, ενώ στο Thrill Seeker ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιους Metallica λιγότερο υπερβολλικούς και περισσότερο space. To Solicitor Of Evil θα μπορούσε να βρίσκεται στο Wellcome To My Nightmare αν τον Alice Cooper συνόδευαν οι Black Sabbath, οι οποίοι να μην κρυβόμαστε είναι παρόντες στα περισσότερα κομμάτια αλλά σαν επιτηρητές κυρίως και όχι σαν δεσμοφύλακες.

Αν οι Mudhoney συναντούσαν τους Blue Cheer δεν αποκλείεται να προέκυπταν τραγούδια όπως το Reverend Death. Δεν αξίζει να γράψω κάτι παραπάνω η λέξη σεβασμός που έβαλα στον τίτλο εξηγεί τα πάντα.

Περισσότερες ακροάσεις παρακάτω

https://ripplemusic.bandcamp.com/album/hymns-of-the-damned

 

 

 

 

 

 

Χορηγίες Επικοινωνίας

  • Login Form

L

o

g

i

n