Εναλλακτικοί Players-Αν δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

     

 

o-antras-pou-epestrepse

Τζωρτζ Πελεκάνος : Ο Άντρας Που Επέστρεψε

Εκδόσεις : Πατάκη

Μετάφραση : Αντώνης Καλοκύρης

Ο Φιλ Ορνέϊζιαν γνώριζε τον Μάθιου Μίροπολ από την εποχή που έπαιζαν και οι δυο τους σε συγκροτήματα, από τις αρχές ως τα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα. Εκείνη την περίοδο τελείωναν το Γουίλσον, το δημόσιο σχολείο στον Τομέα 3 , στα Βορειοδυτικά, δυτικά του Ροκ Κρικ Παρκ. ο Μίροπολ ήταν ντραμερ σ’ένα συγκρότημα χαρντκορ στην παράδοση των Government Issue του Τζον Σταμπ, με κάποια ίχνη μέταλ στο στυλ των Scream. Ο Ορνεϊζιαν έπαιζε μπάσο στους People’s Drug συγκρότημα που βασιζόταν κυρίως στον ρυθμό, δημιουργώντας μελωδικά, επικά τραγούδια. Για ένα διάστημα προσπαθούσαν να μιμηθούν τον ήχο των Jawbox.

Και τα δύο συγκροτήματα ηχογράφησαν άλμπουμ, όχι όμως για την δισκογραφική εταιρεία Dischord. Και τα δύο έπαιξαν ως δεύτερα ονόματα σε συναυλίες των Lungfish, Circus Lupus, Nation Of Ulysses και Slant 6. Ο Ορνέϊζιαν και ο Μίροπολ έπαιζαν σε συναυλιακούς χώρους επιπέδου Black Cat , χωρίς να είναι και το πρώτο όνομα. Δεν κατάφεραν ποτέ να εμφανιστούν στην σκηνή του 9:30 Club. Παρ’όλα αυτά αποτελούσαν κομμάτι της ιστορικής σκηνής της Ουάσινγκτον και το χαίρονταν με την ψυχή τους.

Άντρες με πορτοκαλί φόρμες στέκονταν υπάκουα στη σειρά, περιμένοντας υπομονετικά να μιλήσουν με μία γυναίκα που καθόταν σε ένα γραφείο βιδωμένο στο πάτωμα της φυλακής. Πάνω στο γραφείο υπήρχαν, ένας κατάλογος, μια στοίβα κάρτες δανεισμού της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Ουάσινγκτον και ένα στιλό. Δίπλα στο γραφείο υπήρχε μια τροχήλατη ραφιέρα γεμάτη βιβλία. Ένας δεσμοφύλακας από τον γυάλινο κλωβό του, γνωστό ως γυάλα, είχε ανοίξει ηλεκτρονικά τις πόρτες των κελιών της Γενικής Πτέρυγας. Στην πτέρυγα υπήρχαν άλλοι δύο δεσμοφύλακες που παρακολουθούσαν την διαδικασία βαριεστημένοι και απαθείς. Δεν είχαν λόγο να βρίσκονται σε εγρήγορση. Όταν βρισκόταν στην πτέρυγα η τύπισσα με τα βιβλία, η ατμόσφαιρα ήταν ήρεμη.

Ο λιγότερο “βίαιος” Πελεκάνος που έχω διαβάσει, μεγάλο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τη δεύτερη ευκαιρία ενός άντρα που αποφυλακίζεται και αγαπά τα βιβλία χάρη σε μία γυναίκα. Φυσικά η αστυνομική πλοκή δεν μπαίνει στην άκρη, αυτοδικία, χάρες που πρέπει να πληρωθούν, υπόκοσμος, μοναξιά κλπ κλπ, τελικά ο Πελεκάνος έχει πάντα τον τρόπο του να σε κρατάει και με τα πιο απλά πράγματα.

Πρόσφατες ηχογραφημένες εκπομπές

  • Login Form

L

o

g

i

n